Martins bar

PrizeOfficial Selection in Use (product)
CompanyFCstudio
ArtistFlavio Castro
CategoryProfessional
Design TeamFlavio Castro, Julia Vilanova
CreditFCstudio
Video URLView

The Martins bar design started from the need to improve the functionality of the place designated for the bar in the residence. The interior design of the house guided the definition of materials and composition of the piece. The wood and the brass establish a dialogue with the pre-existences through continuity. Thus, the piece harmonizes with the interior, without contrast. The size was proposed according to the width and height available in the space under the stairs. Also, there was a concern with the exposure of the bottles, an important aspect for the resident's affective memory.

Bio
Flavio Castro had the opportunity to start designing and building early, with only 20 years old. Flavio defends that practical experience completes academic theory, and has always worked in these two areas, with experience in architectural firms inside and outside Brazil. After three years of Masters in Barcelona, he returned to Brazil and settled in São Paulo, founding FCstudo in 2009. The collaboration system that exists within the office allows a constant exchange of information among professionals who join the team depending on each project´s demand.