Efjord

PrizeShortlist in Build (architecture)
CompanyStinessen Arkitektur
ArtistSnorre Stinessen
CategoryProfessional
Design TeamStinessen Arkitektur
ClientFrode and Tone Beathe Danielsen
CreditSnorre Stinessen
Video URLView

The project is a retreat that focused on the panoramic views of the site, but which also transported them to a feeling of isolation and total privacy, away from hectic work-days in the city. The conceptual layout opens and closes the building in different directions, where the eastern part of the cabin closes towards some neighbouring buildings and opens towards a ridge and the close terrain on the other side. The opposite directions are sought at the front end of the cabin, opening up to the magnificent views towards the dramatic mountains and the fiord to the west.